Основни дейности | Български Бизнес Форуми

Основни дейности

ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ

СНЦ Български Бизнес Форуми е неправителсвена организация, осъществяваща дейности в сферите предприемачество, стартъп предприемачество и дигитална трансформация. Основните дейности през последните години включват:

  • Изграждане и развитие на устойчиви и разрастващи се екосистеми;
  • Установяване на градове като дигитални иновационни хъбове, атрактивни стартъп локации и инвестиционни дестинации;
  • Насърчаване на младежкото предприемачество;
  • Подпомагане развитието на стартъпите до ниво глобални брандове;
Oрганизиране на една от най-значимите технологични конференции в Югоизточна Европа – Innowave Summit.

Innowave Summit събира на едно място водещи световни брандове и фондове за рисков капитал от три континента. Публиките включват повече от 5000 собственици на бизнес, мениджъри и специалисти от различни браншове и стартъпи от 28 страни. Изложението, което се провежда в рамките на конференцията, включва 7 зони с над 120 щанда на европейски и световни технологични компании. Innowave Summit извежда Варна на световната сцена на хай-тек събитията и я позиционира като един от дигиталните хъбове на Европа. Innowave Summit 2019 ще селектира и промонила най-перспективните 300 европейски Стартъпа и 20 европейски скейлъпа.

Организация на конференция Innowave Pre-Summit (11 – 12 май 2018) във Варна, България

Конференцията Innowave Pre-Summit беше част от програмата на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018г. Основата цел на форума беше да се разработи визия и Пътна карта за ускоряване на процеса на дигитална трансформация на Черноморския регион. Сред участниците, които работеха по разработването на стратегията, бяха представители на местната власт, Министерството на икономиката на Република България, преставители на бизнеса, на академичната общност от варненски университети, експерти от  Startup Europe – инициатива на Европейската комисия в подкрепа на предприемаческата екосистема на Европа. На форума бяха обединени усилията на всички ключови фигури, за да се разработи план за дигитализация на региона и Пътна карта. Благодарение на тези два стратегически документа в Община Варна се структурира нов отдел, който ще се занимава с дигитализацията и технологичното развитие на града – най-големият на българското черноморско крайбрежие. Както планът, така и Пълната карта са разработени така, че лесно да се адаптират и приложат и в други европейски градове.

Организация на бизнес форуми

През осемте години на своето съществуване нашето НПО е организирало повече от 20 бизнес форума, без в това число да включваме ежегодната конференция Innowave Summit. Развила е общност от над 10 000 човека от България със стартиращ или развит бизнес.

Дейност на ББФ Ангелски клуб

Сред основните дейности на ББФ Ангелски клуб са:

  • Селекция на стартъпи и скейлъпи
  • Организиране на семинари и тренинг курсове, създаване на мрежа от ментори с цел обогатяване познанията на инвеститорите и снабдяването им с актуална информация за тенденциите по света;
  • Създаване на мрежа от ментори, подкрепящи стартъп компании
  • Изграждане на партньорства с инвестиционни фондове, фондове за рисков капитал и организации, развиващи дейност с взет назаем капитал;

Заяви участие

Вашето плащане е направено успешно

Благодарим Ви за проявения интерес!